Iulia Manole din Hunedoara este câștigătoarea Bursei Colgate-Palmolive 2019

Iulia Manole din Hunedoara este câștigătoarea Bursei Colgate-Palmolive 2019

Iulia Manole, o fetiță de 8 ani din Hunedoara, a fost premiată de juriul competiției internaționale de desene My Bright Smile™ de la New York pentru cel mai bun desen realizat în urma lecțiilor de igienă orală învățate în cadrul Programului Școlar Colgate.

Programul Școlar Colgate oferă copiilor cu vârste între 6 și 9 ani șansa de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile™, punând într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”.

Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei, elevă la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara. Lucrarea realizată de Iulia Manole a fost desemnată ca una dintre cele mai bune 12 lucrări realizate de copii cu vârste între 6 și 9 ani din toate cele 80 de țări în care s-a desfășurat Programul Școlar Colgate ediția 2017-2018.

Reușita  Iuliei a fost recompensată cu bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari. De asemenea, clasa din care face parte, coordonată de doamna învățătoare Mihaela Negrea, a primit o bursă în valoare de 500 de dolari. Premierea câștigătoarei a avut loc pe 21 martie 2019, într-un eveniment local la care au participat reprezentanți Colgate România, Crucea Roșie Română, reprezentanți ai școlii și ai autorităților din Hunedoara.

În fiecare an, Programul Școlar Colgate, o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară, ajunge la peste 200.000 de copii. Din anul 2015, programul se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română și cu școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Lecțiile prezentate sunt adaptate la vârsta celor mici și au un format atrăgător, interactiv, având rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să perieze corect dinții. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse pentru îngrijirea orală, iar părinții un pliant cu sfaturi, precum și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, toate acestea fiind oferite de Colgate România.