Povestea Mariei

Povestea Mariei

Bine ați venit, dragi părinți!

Afară, noaptea și-a întins plasa de stele și a agățat de ea luna strălucitoare. În cameră era cald, iarMaria s-a cuibărit în pat, învelită în păturica pe care sunt împrăștiați elefanți roz. Dar, chiar în momentul în care fetița se pregătea să alunece în lumea viselor, ceva neașteptat s-a întamplat.

Ultimul dințișor de lapte din partea dreaptă a început să strige după ajutor de acolo, din spatele șirului de soldăței albi aliniați și curați, iar o durere ascuțită a trezit-o brusc pe Maria. Era ca și cum maleficul vrăjitor Placula își înfipsese sabia în smalțul alb-gălbui. Fetița s-a dat, cu chiu, cu vai, jos din pat și a pășit încetișor către camera părinților, care dormeau liniștiți, ca și cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat. Maria a scuturat-o ușor de umăr pe mămica.

– Mami, trezește-te, mă doare un dințișor!

– Ah? E deja dimineața? Nu, e încă întuneric afară… Ce… ce s-a întâmplat? Maria, ce faci aici?

– Mă doare ultimul dințișor de aici, din dreapta. Uite!, deschise Maria larg gura. Mă doare rău!

Mama a aprins lumina și a privit cu atenție.

– Nu văd nimic! Cred că trebuie să mergem urgent la Doctorul Măseluță, să se uite atent cu lampa lui fermecată!

Zis și făcut. Mama și Maria s-au echipat rapid, și-au pus cizmulițele și și-au înfășurat fularul la gât. Apoi au mers la clinica Doctorului Măseluță, pe ușa căreia scria cu litere de-o șchioapă: Cabinet stomatologic pentru copii. Urgențe – Program 24/7

În acea noapte, medicul de gardă era Dr. Perie-Tot, care aîntâmpinat-o pe Maria cu un zâmbet.

– Ce s-a întâmplat, dragă Maria? Ce te aduce la ora asta aici, în cabinet? Ar trebui să dormi…

– Doctore Perie-Tot, mă doare măseluța! Cred că monștrii bacterieni ai vrăjitorului Placula au invadat smalțul și l-au distrus!

– Hopa sus pe scaun, deschide gurița! Ia să vedem dacă lampa fermecată ne arată asta!, spuse doctorul Perie-Tot, apoi adăugă, clătinând din cap: da, se pare că periuța de dinți și pasta cu fluor și arginina nu au ajuns până la acest ultim dințisor, iar Placula și soldații săi cei răi au avut cale liberă să atace smalțul. Spune-mi sincer, ai mâncat aseară bomboane?

– Daaa, a fost ziua prietenei mele Alina și am mancat toată după amiaza tort, bomboane, brioșe și bezele gustoase! Dar, doctore Perie-Tot, m-am spălat pe dinți seara, înainte de culcare!

– Sigur, este foarte bine ca te-ai spălat, după un așa ospăț! Zahărul este mâncarea preferată a vrăjitorului Placula și a monștrilor bacterieni! Ar fi bine să mănânci cât mai rar dulciuri lipicioase, oricât de bune ar fi ele la gust!

– Așa voi face, doctore! Dar mă poți ajuta acum să scap de durerea asta care nu ma lasă să dorm?

– Sigur! Voi folosi acum o substanță care îi va amorți pe dușmanii bacterieni, iar cu ajutorul albinuței voi îndepărta toți bacterienii și resturile lor din dintele tău. Îți voi pune un pansament și îți voi face o programare peste două zile, să finalizăm tratamentul și să refacem dințișorul.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Maria a deschis gurița, iar doctorul Perie-Tot a făcut pas cu pas tratamentul, astfel încât dințișorul să fie eliberat de invadatorii bacterieni.

– Mulțumesc, Doctore Perie-Tot! Mi-ai salvat dințișorul și nu m-a durut deloc! Abia aștept să ne revedem peste două zile, la control!

– Felicitări, Maria, ai fost o fetiță foarte curajoasă! Îți ofer această medalie și, dacă vrei să devii și tu unul dintre Supereroii dinților sănătoși, te invit să folosești corect această periuță de dinți! Trebuie să te speli dimineața și seara, chiar înainte să te culci, cu pasta de dinți cu fluor și arginină. Și nu uita de dinții din spate! Și ei au nevoie de protecție!

– Așa voi face, doctore! Și voi mânca foarte rar dulciuri, căci nu vreau ca dușmanii dinților, vrăjitorul Placula și bacterienii, să capete putere!

Afară, luna se legăna strălucitoare, prinsă de rețeaua de stele. Maria și mama ei au ajuns în siguranță acasă, au așezat în paharul de la baie noua periuță și pasta de dinți. Apoi, obosită, fetița s-a cuibărit sub așternutul cu elefanți roz și s-a cufundat într-un somn adânc, fără să mai simtă vreo durere de dinți.