Testimoniale copii

Clasa a IV-a

Hornea Lorena

Școala Gimnazială Cuza-Vodă, Stăncuța

A fost foarte util acest tabel pentru a ne face să ne spălăm și să ne protejăm dinții împotriva cariilor. Această pastă de dinți este foarte eficientă. E bine să ne spălăm pe dinți de trei ori pe zi, cum ar fi dimineața, după-amiaza și seara.

Clasa a VI-a

Spirache Mihăiță

Școala Gimnazială Cuza-Vodă, Stăncuța

Programul Colgate m-a ajutat mult cu igiena dentară. Colgate a fost și va fi mereu numărul 1 în lume. Recomand tuturor această pastă dentară deoarece dinții mei sunt mai albi și mai strălucitori pe zi ce trece.

Ciupercă Elena

 

Doamna profesoară ne-a vorbit despre păstrarea dinților curați. Eu am învățat că dinții trebuie periați de trei ori pe zi. Periuța de dinți trebuie schimbată la trei luni. Dacă avem carii și vrem să scăpăm de ele, trebuie să ne spălăm pe dinți, dinții noștri vor fi strălucitori când o să zâmbim. Doamna ne-a învățat să ne spălăm pe dinți, ne-a dat chiar și o periuță de dinți și o pastă. Ne-a arătat și un film. În filmul acela am aflat lucruri noi și interesante.

 

Ciupercă Mario

 

Dacă dorim ca dinții noștri să reziste cât timp avem nevoie de ei, trebuie să facem tot posibilul pentru a evita cariile și afecțiunile gingiilor. Îngrijirea corectă a dinților presupune o bună igienă dentară și vizite regulate la dentist. Importante sunt și alimentele pe care le consumăm, dacă vom consuma dulciuri, zahărul ne va ataca dinții, dar dacă vom consuma legume și fructe, îi vom menține sănătoși. Este ideal ca dinții să fie periați după fiecare masă, dar cele mai importante periaje sunt dimineața și seara, înainte de culcare, această acțiune durând cel puțin două-trei minute. Toate aceste informații le-am aflat din explicațiile doamnei profesoare.

Clasa a VI-a

Mitu Raluca

 

Doamna Geanina ne-a arătat un desen despre dințișori. A fost foarte frumos. Ne-a învățat cum e corect să ne spălăm pe dinți. Ne-a adus un mulaj și ne-a pus să arătăm ce am învățat și ce am reținut din explicația ei. Am arătat cu toții. A fost interesant totul. M-a impresionat totul, dar cel mai mult mi-a plăcut filmulețul. Doamna ne-a spus că e bine să ne spălăm pe mânuțe. La urmă, doamna ne-a pus o ștampilă pe mână și câte un săpun fiecărei clase și copiilor le-a dat o pastă de dinți și o periuță.

Clasa a IV-a

Leu Andreea

Școala Gimnazială Cuza-Vodă, Stăncuța

Sfaturi pentru părinții copiilor cu vârste între 6 și 10 ani. Tehnica unui periaj corect. Sănătatea orală este foarte importantă pentru fericirea copiilor. Copilul trebuie sa își perie dinții cu o pastă cu fluor, cel puțin de două ori pe zi, câte două minute, o dată dimineața și o dată seara. Cel mai important este periajul de seară, înainte de culcare. Periajul regulat de două ori pe zi păstrează sănătatea dinților și a gingiei și ajută la prevenirea viitoarelor probleme de sănătate orală. Folosirea aței dentare, cel puțin o dată pe zi, este esențială pentru îndepărtarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene depuse între dinți. Pentru păstrarea sănătății dinților, trebuie să mergem șa medicul stomatolog, chiar și în lipsa problemelor, de două ori pe an și să limităm numărul de gustări între mese și să luăm gustări sănătoase!